Definita cuvantului kilowatt
KILOWÁTT, kilowați, s. m. Unitate de măsură a puterii, egală cu o mie de wați. ◊ Compus: kilowatt-oră = unitate de măsură a energiei, egală cu energia produsă într-o oră de o sursă cu puterea de un kilowatt. [Abr.: kW] – Din fr. kilowatt.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu kilowatt
BECKETT [békit], Samuel (1906-1989), scriitor irlandez de limbă engleză și franceză. Stabilit în Franța (1938). Reprezentant al „teatrului absurdului”. Drame parabolice, oferind o viziune metafizică despre Univers („Așteptîndu-l pe Godot”, „Sfîrșitul partidei”, „O, ce zile frumoase!”), romane ale tragismului existențial, eliberate de structurile tradiționale („Molloy”, „Cum este”). Premiul Nobel (1969). Vezi definitia »
KILOWÁTT, kilowați, s. m. Unitate de măsură a puterii, egală cu o mie de wați. ◊ Compus: kilowatt-oră = unitate de măsură a energiei, egală cu energia produsă într-o oră de o sursă cu puterea de un kilowatt. [Abr.: kW] – Din fr. kilowatt. Vezi definitia »
KILOWÁTT s. m. unitate de măsură a puterii, de 1000 de wați. (< fr. kilowatt) Vezi definitia »
WATT s. m. unitate de măsură a puterii electromagnetice, egală cu puterea unui joule pe secundă. (< fr., engl. watt) Vezi definitia »
AMUNDSEN-SCOTT, stațiune americană de cercetări științifice în Antarctica, situată la Polul Sud, la 2.885 m. Înființată în 1957 și reamenajată în 1975, constituie cel mai sudic punct de pe glob locuit permanent. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z