Definita cuvantului alogism
ALOGÍSM s. n. Curent în filozofie care preconiza negarea gândirii logice ca mijloc științific de cunoaștere autentică, susținut de sceptici, mistici și fideiști. – Din germ. Alogismus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu alogism
METAMAGNETÍSM s. n. Formă specifică de magnetism, prezentată de unele substanțe. – Din fr. métamagnétisme. Vezi definitia »
BIOTACTÍSM s. n. atracție exercitată de o celulă asupra alteia. (< fr. biotactisme) Vezi definitia »
COLONIALÍSM s.n. Politică de exploatare economică, națională etc. pe care o duce un stat colonialist pentru a-și extinde sau exploata mai mult coloniile sale; (p. ext.) politică de subjugare dusă de un stat într-o țară supusă influenței lui economice. [Cf. fr. colonialisme, rus. kolonializm]. Vezi definitia »
COMERCIALÍSM s. n. spirit comercial (exagerat); mercantilism. (< engl. commercialism) Vezi definitia »
LASSALLEANÍSM s.n. Curent oportunist în mișcarea muncitorească din Germania, care, admițând posibilitatea transformării pașnice a capitalismului în socialism cu ajutorul unor cooperative sprijinite de statul burghez, propovăduia înlocuirea luptei revoluționare prin lupta pentru vot universal și prin activitatea parlamentară pașnică. [< germ. Lassalleanismus, cf. Lassalle – socialist german]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z