Definita cuvantului obcină
ÓBCINĂ, obcini, s. f. Culme, coamă prelungită de deal sau de munte care unește două piscuri, versant comun care formează hotarul dintre două proprietăți; p. ext. (reg.) înălțime acoperită de pădure. [Pl. și obcine] – Din sl. občina.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu obcină
MICROSPOROFÍLĂ s.f. Frunză pe care se dezvoltă microsporangele. [< fr. microsporophile, cf. gr. mikros – mic, phyllon – frunză]. Vezi definitia »
năstáfă s.f. sg. (reg.) fata-pădurii. Vezi definitia »
CÁPĂ s.f. 1. Pelerină (scurtă) de blană sau de stofă. 2. Dispozitiv de protecție împotriva accidentelor la mașini, la ferăstraie etc. 3. Poziția pe care o ia o navă pe un timp foarte rău și care îi permite să reziste în cele mai bune condiții. [< fr. cape, cf. it. cappa]. Vezi definitia »
SÚRSĂ s.f. 1. Loc unde se găsește și de unde se poate procura un lucru din belșug. ♦ Sursă de inspirație = domeniu din care se inspiră un scriitor. ♦ Loc unde se produce o formă de energie. 2. (Fig.) Izvor, origine, obârșie. [< fr. source]. Vezi definitia »
CLEPSÍDRĂ, clepsidre s. f. Instrument cu ajutorul căruia se măsura în trecut timpul după cantitatea de apă sau de nisip scursă dintr-un recipient in altul. [Var.: (înv.) clepsídru s. n.] – Din fr. clepsydre, lat. clepsydra. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z