Definita cuvantului obscurantist
OBSCURANTÍST, -Ă, obscutantiști, -ste, adj., s. m. și f. 1.Adj. Care aparține obscurantismului, care oglindește sau susține obscurantismul. 2. S. m. și f. Adept al obscurantismului. – Din fr. obscurantiste.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu obscurantist
SONETÍST, -Ă s.m. și f. Poet, autor de sonete. [Cf. fr. sonnettiste]. Vezi definitia »
BLEFAROPLÁST s. n. 1. corpuscul în citoplasmă. 2. granulă colorată din care se formează cilii și flagelii la protozoare. (< fr. blépharoplaste) Vezi definitia »
BALÁST s. n. 1. lest (nisip, pietriș) care asigură stabilitatea unei nave, a unei mașini agricole sau reglarea altitudinii unui balon. 2. compartiment etanș al unui submarin care asigură scufundarea sau ridicarea submarinului la suprafață. 3. (fig.) ceea ce este inutil, de prisos. 4. strat de pietriș folosit ca pat pentru așezarea traverselor unei linii ferate; amestec de pietriș și de nisip la diferite construcții. (< fr., engl. ballast) Vezi definitia »
ROMANÍST s.m. 1. Specialist care se ocupă cu studiul limbilor romanice. 2. Specialist în studiul dreptului roman. 3. Denumire dată pictorilor flamanzi din sec. XVI care au lucrat la Roma, imitând pictura maeștrilor Renașterii italiene. [Cf. fr. romaniste, germ. Romanist]. Vezi definitia »
ciochist, -ă, ciochiști, -ste s. m., s. f. 1. pederast. 2. femeie care practică felația. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z