Definita cuvantului oposum
OPÓSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale care trăiește în America de Nord, de mărimea unei pisici, a cărui blană cenușie este foarte căutată (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ♦ Blana prelucrată a acestui animal. – Din fr. opossum, germ. Opossum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu oposum
ALBÚM, albume, s. n. 1. Caiet cu foile dintr-o hârtie specială, în care se păstrează fotografii, ilustrate etc. ♦ Caiet în care se scriu versuri, citate, sau în care se schițează desene. 2. Volum alcătuit dintr-o serie de fotografii, ilustrații, schițe etc. reunite după o temă unitară. [Pl. și: albumuri] – Fr. album (lat. lit. album). Vezi definitia »
HÉLIUM s.n. v. heliu. Vezi definitia »
DECÓRUM s. n. (în poezia epică și dramatică) grijă pentru respectarea trăsăturilor generale ale caracterului. (< lat. decorum) Vezi definitia »
CAUDIUM, oraș antic și trecătoare (Furcile Caudinae) în S Italiei, în M-ții Apenini unde în 321 î. Hr., în timpul celui de-al doilea război cu samnații, armata romană, înfrîntă, a fost silită să treacă, dezarmată, pe sub „furcile caudine” ( o poartă joasă făcută din trei sulițe). Azi Montesarchio. Vezi definitia »
Cum crezi ,relatarea autorului despre Ierusalim este obiectiva? Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z