Definita cuvantului pauperiza
PAUPERIZÁ, pauperizez, vb. I. Tranz. (Livr.) A reduce la stare de sărăcie extremă, la mizerie. – Din fr. paupériser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pauperiza
ACLIMATIZÁ, aclimatizez, vb. I. Tranz. A adapta, a acomoda o plantă sau un animal la un climat sau la un mediu nou. ◊ Refl. Bumbacul s-a aclimatizat în țara noastră.Refl. Fig. (Despre oameni) A se deprinde cu condiții noi de viață. – După germ. akklimatisieren. Vezi definitia »
BREAZA 1. Oraș în jud. Prahova, situat în zona subcarpatică, pe valea Prahovei, la 43 km de Ploiești, la 380-450 m alt.; 19.142 loc. (1991). Expl. de marno-calcare (Gura Beliei), marne, argile și balast. Fabrici de var, cărămidă și gips. Constr. de elemente de precizie (injectoare, distribuitoare, elemente de supape). Panificație. Produse de artizanat. Stațiune climaterică. Biserică (1777), case din sec. 18-19. Muzeu etnografic. Prima atestare documentară datează din 1510. Declarat oraș în 1952. 2. Com. în jud. Buzău; 3.705 loc. (1991). 3. Com. în jud. Mureș; 2.530 loc. (1991). 4. Com. în jud. Suceava, pe rîul Moldova; 1.848 loc. (1991). Prelucr. lemnului. Vezi definitia »
SCIENTIZÁ vb. tr. a introduce în anumite discipline sau domenii metode proprii unor alte științe. (< engl. scientize) Vezi definitia »
NEVROZÁ vb. I. tr., refl. A (se) îmbolnăvi de nevroză; (fam.) a se enerva. [Cf. fr. névroser]. Vezi definitia »
PASIVIZÁ vb. I. 1. refl. (Despre metale, aliaje) A rezista la acțiunea unor acizi concentrați, a avea pasivitate (2). 2. tr. A face (un metal, un aliaj) să aibă pasivitate (2). [Cf. it. passivare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z