Definita cuvantului pitagoric
PITAGÓRIC, -Ă pitagorici, -ce, adj. Pitagoreic. – Din it. pitagorico. fr. pythagorique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pitagoric
CHILOMÉTRIC, -Ă, chilometrici, -ce, adj. v. KILOMETRIC. Care se referă la kilometru, de kilometru, care indică kilometri. ◊ Fig. Foarte lung, interminabil. (sil. -tric) [Scris și: chilometric] – Din fr. kilométrique. – [DEX '98] Vezi definitia »
OBLÁINIC s. n. v. oblanic. Vezi definitia »
ANTISTÁTIC, -Ă, antistatici, -ce, adj., s. n. 1. (Substanță) care împiedică electrizarea materialelor plastice. 2. (Substanță) care neutralizează discurile1 (4) din punct de vedere electric. – Din fr. anti-statique. Vezi definitia »
SPONDÁIC, -Ă adj. (Despre hexametri) Care are al cincilea picior compus dintr-un spondeu. [Pron. -da-ic. / cf. fr. spondaïque]. Vezi definitia »
ENERGÉTIC, -Ă, energetici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Privitor la producerea și la folosirea diferitelor forme de energie. ◊ Sistem energetic = ansamblu de instalații organizat unitar în scopul producerii, transmisiunii și distribuției energiei electromagnetice pe un anumit teritoriu. 2. S. f. Ramură a fizicii care studiază fenomenele produse în sistemele fizice din punctul de vedere al transformărilor de energie dintr-o formă în alta; ramură a tehnicii care se ocupă cu studiul surselor și al posibilităților tehnico-economice de exploatare și de utilizare a diferitelor forme de energie. – Din fr. énergétique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z