Definita cuvantului portland
PÓRTLAND, s. n. Ciment obținut prin pulverizarea unui amestec de argilă și de cretă calcinată. – Din fr. portland.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu portland
Când mergi la munte, bei apă de izvor din PET transparent; și după ce mănânci, dar încă mai mesteci, duci sticla la gură și bei; birgubicii sunt animalele alea vesele care ies din gura plină de mâncare și încep să înoate vesele prin apa din PET, și la ceilalți le e scârbă să mai bea după tine ! Vezi definitia »
GLAND s.n. Porțiunea terminală a penisului. [< fr. gland]. Vezi definitia »
STAND s. n. 1. compartiment unde se etalează la o expoziție produsele, diagramele etc. 2. spațiu utilat pentru verificarea mașinilor noi sau pentru probe; banc de probă. 3. loc amenajat pentru tragere la țintă și pentru exerciții de gimnastică. 4. aparat cu o construcție specială, din lemn sau metal, la însămânțările artificiale ale animalelor cu talie mare. (< fr., engl. stand, germ. Stand) Vezi definitia »
CHATEAUBRIAND s. n. Specialitate culinară, preparată din mușchi (gros) de vacă. [Pr.: șa-to-bri-án] – Cuv. fr. Vezi definitia »
second-hand adj. invar. 1. (d. magazine) care vând mărfuri sau îmbrăcăminte la mâna a doua. 2. (d. mărfuri, îmbrăcăminte, aparatură) care sunt vândute la mâna a doua. 3. (peior.d. lucruri) de calitate inferioară. 4. (peior.d. oameni) incompetent, slab pregătit profesional. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z