Definita cuvantului rustic
RÚSTIC, -Ă, rustici, -ce, adj. De la țară, ca la țară, imitând anumite aspecte ale vieții de țară; câmpenesc. ♦ Cu suprafață brută, nefinisată. ♦ Fig. Necioplit, grosolan, neșlefuit. – Din fr. rustique, lat. rusticus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rustic
RADIOSPECTROSCÓPIC, -Ă adj. referitor la undele radio și la radiațiile electromagnetice emise de astre. (< radio1- + spectroscopic) Vezi definitia »
PSIHOFÍZIC, -Ă I. adj. 1. referitor la psihofizică. 2. care permite psihicului și fizicului. II. s. f. curent psihologic care studiază raporturile dintre fenomenele psihice și fizice pe bază de observație și de experiment. (< fr. psychophysique) Vezi definitia »
CLÁSIC, -Ă adj. 1. Referitor la lumea antică greco-latină; caracteristic antichității greco-latine. ♦ Conform normelor artei antice greco-latine. 2. Privitor la clasicism (1). 3. (Despre o lucrare, o operă de artă) Care servește ca model de perfecțiune, ajuns la perfecțiune. ♦ (și s.m.; despre scriitori, artiști etc.) Care aparține clasicismului greco-latin sau francez; considerat perfect, care a atins un înalt nivel de perfecțiune, care aparține unei epoci considerate perfectă, model. 4. Care are loc în mod obișnuit în anumite circumstanțe; obișnuit; tipic, caracteristic. [Cf. fr. classique, it. classico, lat. classicus]. Vezi definitia »
CARTOGRÁFIC, -Ă, cartografici, -ce, adj. Care aparține cartografiei, privitor la cartografie. – Din fr. cartographique. Vezi definitia »
ANTITÉRMIC, -Ă adj., s. n. antipiretic. (< fr. antithermique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z