Definita cuvantului sporange
SPORÁNGE, sporangi, s. m. Organ în formă de săculeț în care se dezvoltă sporii1 la plantele criptogame. – Din fr. sporange.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sporange
PORRIDGE s.n. Fel de mâncare din făină de ovăz (sau de porumb), preparat printr-o fierbere îndelungată la foc mic, care constituie una dintre mâncărurile naționale în Anglia. [Pron. pó-rigi. / < engl., fr. porridge]. Vezi definitia »
BATON ROUGE [bætn rúj], oraș în S.U.A., port pe Mississippi (78,9 mil. t, 1989), centru ad-tiv al statului Louisiana; 536,5 mii loc. (1988, cu suburbiile). Rafinarea petrolului, metalurgia aluminiului, prelucr. cauciucului, a zahărului. Universitate. Întemeiat în 1719. Vezi definitia »
CÁNGE, căngi, s. f. Prăjină lungă de lemn, cu cârlig de fier în vârf, utilizată la acostarea sau la îndepărtarea de mal a navelor mici, la împingerea sau la prinderea de departe a unui obiect. ♦ Gheară ascuțită și întoarsă a păsărilor răpitoare. – Din tc. kanca. Vezi definitia »
HAPLOSPORÁNGE s. m. sporange din generația haploidă. (< fr. haplosporange) Vezi definitia »
CONCÚRGE vb. III. intr. (Rar) A tinde (spre), a se întinde (dintr-un punct); a concura, a participa la. [După fr. concourir, it. concorrere]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z