Definita cuvantului taoism
TAOÍSM s. n. Curent în filozofia chineză veche bazat pe acțiunea de tao „drum, cale”, înțeleasă ca ordine universală, proprie fenomenelor naturii, vieții sociale și gândirii omenești; religie chineză care a existat până în sec. XVII și care a avut la bază această concepție. [Pr.: ta-o-ism.Var.: daoísm s. n.] – Din fr. taoïsme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu taoism
CONSTITUȚIONALÍSM s.n. 1. Guvernare constituțională, regim constituțional; concepție, atitudine constituțională. 2. Concepție care are în vedere constituția individuală în apariția și pronosticul bolilor. [Cf. fr. constitutionnalisme, germ. Konstitutionalismus]. Vezi definitia »
CATAMORFÍSM s. n. totalitatea proceselor care se produc în partea superioară a scoarței terestre. (< engl. catamorphism) Vezi definitia »
NEONAZÍSM s. n. Curent care încearcă să reînvie nazismul. [Pr.: ne-o-] – Neo- + nazism. Vezi definitia »
RABINÍSM s. n. Doctrina rabinilor. – Din fr. rabbinisme. Vezi definitia »
CAPITALÍSM, S. N. 1. Sistem social bazat pe recunoașterea drepturilor naturale, individuale și inalienabile, ce includ drepturile de proprietate, in care absolut toate resursele naturale și mijloacele de producție sunt deținute in regim de proprietate privată. In capitalism statul este separat complet de economie in același mod in care statul este separat de religie. Capitalismul este singurul sistem social cunoscut de om ce este compatibil cu piata libera și cu libertatea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z