Definita cuvantului tradiție
TRADÍȚIE, tradiții, s. f. Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. ♦ Obicei, uzanță; datină. ♦ Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă pe cale orală. [Var.: (înv.) tradițiúne s. f.] – Din fr. tradition.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tradiție
GRAFOFOBÍE s. f. fobia de a scrie; cheirofobie. (< fr. graphophobie) Vezi definitia »
AROMOTERAPÍE s. f. metodă terapeutică bazată pe efectul produșilor chimici mirositori din uleiurile volatile din plante. (< fr. aromothérapie) Vezi definitia »
PREȘEDINȚÍE s. f. funcția de președinte; durata acesteia; (p. ext.) localul unde lucrează președintele; prezidenție. (< președinte + -ie) Vezi definitia »
ZOOCHIMÍE s. f. Disciplină care studiază compoziția chimică a corpului animalelor și procesele chimice care se petrec în el. – Din fr. zoochimie. Vezi definitia »
ORIPILÁȚIE s. f. reacție nervoasă cauzată de frică, de repulsie, care face să se zbârlească părul. (< fr. horripilation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z