Definita cuvantului țâfnă
ȚÂFNĂ, țâfne, s. f. (Pop.) 1. Ifos, aroganță; trufie. ♦ Arțag. ◊ Expr. A-i sări (cuiva) țâfna = a se mânia. A umbla cu țâfna în nas = a fi mereu gata de ceartă. 2. Cobe (1). – Din ngr. tsífna.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țâfnă
PAIÁNTĂ, paiante, s. f. Sistem de construcție a pereților unor case, care constă dintr-un schelet de lemn având golurile umplute sau acoperite cu diferite materiale (împletituri de nuiele ori șipci tencuite cu lut, chirpici etc.); material care alcătuiește asemenea sistem de construcție. – Din tc. payanda. Vezi definitia »
cocâlteáță, cocâltéțe, s.f. (reg.) stog de fân mic. Vezi definitia »
ZORÍLĂ s. m. 1. Personificare a zorilor1 în basmele populare. ♦ Animal fantastic din basme care se arată în zori1. 2. Numele popular al stelei Sirius. – Zori1 + suf. -ilă. Vezi definitia »
ANTIFRÁZĂ s. f. figură retorică prin care o locuțiune, o frază se întrebuințează cu un înțeles contrar. (< fr. antiphrase) Vezi definitia »
NEÎNDEMẤNĂ s.f. (Înv.) Situație nefavorabilă, stare rea; ananghie. ◊ Expr. A fi la neîndemână = a se afla într-o situație critică, a fi la strâmtoare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z