Definita cuvantului țearină
ȚEÁRINĂ, s. f. v. țarină

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țearină
HIDROGÁMĂ adj., s. f. (plantă) hidrofilă. (< fr. hydrogame) Vezi definitia »
OBSOLESCÉNȚĂ s.f. Declasare tehnologică a unui material industrial prin apariția altuia, mai modern; uzură morală. ◊ obsolescență profesională = proces de învechire a componentelor unei profesiuni ca urmare a asimilării progresului tehnico-științific. (< engl., fr. obsolescence) Vezi definitia »
STRĂGĂNEÁLĂ2, străgăneli, s. f. Faptul de a străgăni, piedică ridicată în calea unei acțiuni; sâcâială. Vezi definitia »
gabardínă (-ne), s. f.1. Stofă fină de lînă. – 2. Trenci. Fr. gabardine.Der. galibardină, s. f. (Arg., pălărie), combinație hazlie cu numele de Garibaldi, nu se știe dacă din pricină că erau foarte la modă pălăriile de fabricație italiană; var. calibarcă, galibarcă, prin confuzie voită cu libarcă. Vezi definitia »
VALÚTĂ, valute, s. f. Unitate monetară a unui stat, cu precizarea metalului în care este definită. ♦ Totalitatea mijloacelor de plată exprimate în moneda altui stat, care pot fi folosite în decontările internaționale. ◊ Valută forte = valută care are acoperire în aur și care este acceptată ca mijloc de plată de mai multe țări. – Din it. valuta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z