Definita cuvantului țese
ȚÉSE, țes, vb. III. 1. Tranz. A încrucișa în unghi drept două sisteme de fire la războiul de țesut, trecând cu suveica bătătura prin urzeală, pentru a face o țesătură. ◊ Refl. pas. Se țese pânză multă. 2. Tranz. A cârpi un ciorap, o haină etc., făcând cu acul o cusătură specială. ♦ A broda, a împodobi. 3. Tranz. (Despre păianjeni) A-și face pânza. 4. Refl. recipr. Fig. A se încrucișa, a se întretăia (ca firele unei urzeli). ♦ A se îmbina. 5. Tranz. Fig. A pune la cale, a urzi o intrigă, un complot etc.; a unelti. – Lat. texere.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țese
SE SPUNE DESPRE UN ORGANISM ANIMAL SAU VEGETAL CARE SE GĂSEȘTE PESTE TOT. Vezi definitia »
SE pron. refl. 1. (Arată că persoana care face lucrarea este și aceea care o suferă) Se ascunde sub pod. 2. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive eventive) ◊ Se îmbolnăvi de ochi. 3. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive reciproce) Se ghiontesc. 4. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive dinamice) S-a luptat cu zmeul. 5. (Intră în alcătuirea verbelor reflexive pasive și impersonale) Să se dea dispoziții. – Din lat. se. Vezi definitia »
Se foloseste corect in contexte benefice, ex. Am bani batorita tie – CORECT; Au murit in accident datorita vitezei mari – INCORECT. In cazul unui context negativ, se foloseste „din cauza” ex. S-a imbolnavit din cauza unui virus necunoscut – CORECT; A luat o nota mare din cauza mea – INCORECT. Vezi definitia »
se spune exctinctor nu instinctor ar putea fii adaugat la lista Vezi definitia »
AGROTERÁSE s. f. pl. Terase amenajate pentru pomicultură și viticultură. – Agro- + terasă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z