Definita cuvantului țol
ȚOL1, țoli, s. m. Unitate de măsură pentru lungimi folosită în Anglia și în Statele Unite ale Americii, egală cu 25,4 mm. – Din germ. Zoll.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țol
BEMÓL, bemoli, s. m. Semn grafic muzical (asemănător cu literatura „b”), care arată că nota sau șirul de note de după el coboară cu un semiton. – Din fr. bémol, it. bemolle. Vezi definitia »
CAVERNÍCOL, -Ă adj. (Biol.; despre animale și plante) Care trăiește sau crește în peșteri. [< fr. cavernicole, cf. lat. caverna – peșteră, colere – a locui]. Vezi definitia »
RECEPTÁCOL s. n. v. receptacul. Vezi definitia »
LIMÍCOL, -Ă adj. (Despre animale) Care trăiește în mâlul de pe fundul apelor. // s.f.pl. (Zool.) Subordin de păsări cu picioare nepalmate, care trăiesc în locuri umede sau mlăștinoase. [Cf. fr. limicole, cf. lat. limus – noroi, colere – a locui]. Vezi definitia »
CAMBISOL s. n. Clasă de soluri, în sistemul internațional F.A.O., care se formează în urma proceselor complexe de alterare fizico-chimice și biogene din orizontul A și acumularea materialului rezultat în orizontul B, iluvial, care își schimbă astfel compoziția și culoarea. Corespunde aproximativ solurilor brune acide de păduri conifere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z