Definita cuvantului țucal
ȚUCÁL, țucale, s. n. Oală de noapte. – Din ngr. tsukáli.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țucal
ANTIFEUDÁL, -Ă, antifeudali, -e, adj. (Despre atitudini, manifestări) Care este împotriva feudalismului sau a feudalilor. [Pr.: -fe-u-] – Din fr. antiféodal. Vezi definitia »
CHINOVIÁL, -Ă, chinoviali, -e, adj. Care aparține unei chinovii, care se referă la chinovie, de chinovie. [Pr.: -vi-al] – Chinovie + suf. -al. Vezi definitia »
FURNÁL, furnale, s. n. 1. Cuptor înalt în formă de turn, folosit pentru obținerea fontei brute prin topirea minereurilor de fier amestecate cu cărbune și cu alte materiale, cu ajutorul combustibililor și fondanților; instalație industrială prevăzută cu un astfel de cuptor. 2. Încărcătură de exploziv introdusă în stânca, zidăria etc. care urmează să fie aruncate în aer. – Cf. fr. fourneau. Vezi definitia »
VENTRÁL, -Ă, ventrali, -e, adj. Care ține de pântece, privitor la pântece, din regiunea pântecelui; p. gener. care aparține părții anterioare a corpului uman sau a unui organ al omului; care aparține părții inferioare a corpului unui animal; privitor la aceste părți. – Din fr. ventral, lat. ventralis. Vezi definitia »
crivál s.m. (reg.) soi de struguri. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z