Definita cuvantului țuguia
ȚUGUIÁ, țuguiez, vb. I. Refl. A se ascuți, a se subția spre vârf; a se înălța ca un țugui. ♦ Tranz. A strânge buzele, rotunjindu-le și întinzându-le înainte. [Pr.: -gu-ia] – Din țugui.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țuguia
DEVIÁ, deviez, vb. I. Intranz. 1. A se abate de la o direcție dată. 2. Fig. A se îndepărta de la subiectul în discuție; a se abate de la calea bună (comițând erori, fapte reprobabile). [Pr.: -vi-a] – Din fr. dévier, lat. deviare. Vezi definitia »
HIPERTROFIÁ vb. I. tr., refl. (Despre organe, țesuturi) A(-și) mări sau a face să(-și) mărească volumul, a (se) mări. [Pron. -fi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. hypertrophier]. Vezi definitia »
TOREFIÁ vb. tr. 1. a încălzi la foc direct unele produse (cafea, tutun) pentru a distruge anumite elemente dăunătoare sau pentru a le da o anumită aromă. 2. (tehn.) a arde, a calcina, a prăji (minereuri). (< fr. torréfier) Vezi definitia »
REMEDIÁ vb. I. tr. A îndrepta, a îmbunătăți o situație, o stare. [Pron. -di-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. remédier, cf. lat. remediare – a vindeca]. Vezi definitia »
Respiratia apelor repezi,ropotitoare roade rotundele roci pe care calci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z