Definita cuvantului țuțăneasca
ȚUȚĂNEÁSCA s. f. art. (Reg.) Numele unui dans popular care se joacă la nunți; melodie după care se execută acest dans. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu țuțăneasca
a-l seca (pe cineva) la ficați expr. 1. a simți o durere fizică puternică. 2. (d. griji, necazuri) a necăji (pe cineva), a frământa (pe cineva), a chinui (pe cineva). Vezi definitia »
DEZINTOXICÁ vb. I. tr. A înlătura o intoxicație din organism. [P.i. dezintóxic. / cf. fr. désintoxiquer]. Vezi definitia »
DECORTICÁ, decortichez, vb. I. Tranz. 1. A desprinde și a înlătura cojile de pe unele semințe în vederea consumului. ♦ A curăța de coajă arborii, cu scopul de a stârpi insectele dăunătoare și ouăle lor. 2. (Med.) A îndepărta chirurgical, total sau parțial, o membrană îngroșată care învelește un organ (creier, rinichi etc.). – Din fr. décortiquer, lat. decorticare. Vezi definitia »
BOYACÁ, localit. în Columbia centrală; 7,7 mii loc. (1968). Aici, Bolivar a obținut la 7 aug. 1819 o victorie decisivă asupra spaniolilor, în urma căreia s-a proclamat Republica Federativă Marea Columbie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z