Definita cuvantului urangutan
URANGUTÁN, urangutani, s. m. Maimuță antropoidă de talie mare, cu membrele anterioare foarte lungi, inteligentă și cu spiritul de imitație foarte dezvoltat, care trăiește în pădurile tropicale din Sumatra și Borneo (Simia satyrus). [Var.: orangután s. m.] – Din fr. orang-outan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu urangutan
PSEUDOVULCÁN s.m. (Geol.) Depresiune de forma unui crater care nu este însoțită de manifestări vulcanice recente. [Cf. fr. pseudo-volcan]. Vezi definitia »
plodán, plodáni, s.m. (reg.) copil mai mărișor. Vezi definitia »
Organ de masina in forma de bara legata la cele doua capete de cate o piesa mobila a masinii cre serveste la transformarea miscarii rectilinii in miscare de rotatie sau invers Vezi definitia »
CARAORMAN, grind de origine fluvio-marină, în Delta Dunării, între brațele Sulina și Sf. Gheorghe, format din dune de nisip întrepătrunse de gîrle. Supr.: 7.000 ha; alt. max.: 6,7 m. Aici se află o pădure seculară, de stejari, declarată rezervație naturală. Vezi definitia »
-ÁN2, -ÁNĂ / -EÁN, -EÁNĂ, elem. „Locuitor al, locuitoare a...”,, „origine”. (din fr. -ain, -aine / -éen, -éene, cf. lat. -anus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z