Definita cuvantului urmări
URMĂRÍ, urmăresc, vb. IV. Tranz. 1. A merge, a se deplasa, a fugi după cineva, pe urmele cuiva (pentru a supraveghea, pentru a ajunge, a prinde). ♦ A ține pe cineva sub observație; a supraveghea. ♦ A face demersuri judiciare împotriva cuiva. 2. A se conduce după un anumit principiu, după o anumită concepție călăuzitoare. 3. A însoți pe cineva sau ceva cu privirile, cu gândul. ♦ A privi ceva în mișcare, în desfășurare. 4. Fig. A obseda, a chinui, a tortura. 5. A studia o problemă, o temă, activitatea cuiva etc. cu un anumit scop (practic). ♦ A asculta cu atenție o expunere orală, executarea unei compoziții muzicale etc. 6. A avea drept scop, a tinde la... – Urmă + suf. -ări.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu urmări
KÉRI s.m.pl. (Mit.) Spiritele morților la greci. [Sg. ker. / < germ. Keren]. Vezi definitia »
ABURÍ, aburesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) acoperi cu picături fine provenite din condensarea aburilor (1). 2. Intranz. A scoate, a produce aburi (1). 3. Refl. (Rar) A se aprinde, a se înroși, a se îmbujora (la față). 4. Tranz. Fig. A atinge ușor (ca o suflare). ♦ Intranz. (Rar; despre vânt) A adia. – Din abur. Vezi definitia »
structuri autonome Vezi definitia »
INDRÍ s. m. lemurian arboricol vegetarian, din munții vulcanici din Madagascar. (< fr. indri) Vezi definitia »
TETRACORALIÉRI s.m.pl. Ordin de celenterate fosile, la care formele adulte prezintă simetrie bilaterală și patru septe principale; (la sg.) animal din acest ordin. [Pron. -li-eri. / cf. fr. tétracoralliaires]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z