Definita cuvantului amarilidacee
AMARILIDACÉE, amarilidacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, de obicei cu bulb și cu ovar inferior; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. amaryllidacées.

Sursa: DEX '96
Cuvinte ce rimeaza cu amarilidacee
ETOPÉE s.f. (Liv.) Descriere, înfățișare a moravurilor și a sentimentelor oamenilor. ♦ Figură de compoziție constând în zugrăvirea caracterului sau structurii psihice a unui personaj prin scrisori ori printr-o cuvântare, adesea fictive. ♦ Figură de stil constând în personificarea unor lucruri. [Pron. -pe-e, var. etopoezie s.f. / < fr. éthopée, lat. ethopoeia, gr. ethopoiia]. Vezi definitia »
CULÉE, culee, s. f. 1. Canal prin care curge metalul de turnat din pâlnia de turnare în cavitatea formei. 2. Materialul solidificat în piciorul și pâlnia de turnare. 3. Infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia și a susține calea de acces pe pod. – Din fr. culée. Vezi definitia »
CHATTERJEE [tʃatergi], Bankim Chandra (1838-1894), scriitor indian de limbă bengali. Unul dintre fondatorii prozei bengali. Romane istorice și sociale („Fiica comandantului fortăreței”, „Lăcașul bucuriei”). Vezi definitia »
CORNÉE s. f. membrană anterioară, transparentă, a ochiului. (< fr. cornée, lat. cornea) Vezi definitia »
ALMÉE s.f. invar. Dansatoare-cântăreață egipteană. [Pron. -me-e. / < fr. almée]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z