Definita cuvantului util
UTÍL, -Ă, utili, -e, adj. Care poate servi la ceva, care este folositor, necesar. ◊ Loc. adv. În timp util = la timp, la momentul oportun. ♦ (Substantivat, n.) Ceea ce servește, folosește la ceva. – Din fr. utile, lat. utilis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu util
TETRASTÍL s.n. (Arhit.) Edificiu care are la fațadă patru coloane. // adj. Cu patru coloane. [Cf. fr. tétrastyle]. Vezi definitia »
TETRADACTÍL, -Ă adj. (Despre animale) Care are câte patru degete la fiecare picior. [< fr. tétradactyle, gr. tetra – cu patru, daktylos – deget]. Vezi definitia »
INABORDÁBIL, -Ă, inabordabili, -e, adj. (Livr.) Care nu poate fi abordat; inaccesibil, neabordabil. – Din fr. inabordable. Vezi definitia »
INDISPONÍBIL, -Ă, indisponibili, -e, adj. Care nu poate fi disponibil, care nu poate fi folosit după voie, care nu este liber. ♦ (Jur.; despre un lucru sau despre un drept) De care nu se poate dispune. ♦ (Despre mașini) Care nu este în stare să funcționeze. – Din fr. indisponible. Vezi definitia »
INEXPRIMÁBIL, -Ă, inexprimabili, -e, adj. Care nu poate fi redat prin cuvinte; de nespus; indicibil, neexprimabil, inefabil. – Din fr. inexprimable. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z