Definita cuvantului uvertură
UVERTÚRĂ, uverturi, s. f. Compoziție muzicală pentru orchestră, concepută ca introducere la o operă, la un oratoriu, la o suită instrumentală etc. sau ca o lucrare independentă (alcătuită din trei părți). – Din fr. ouverture.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu uvertură
FONOTÉCĂ s.f. 1. Colecție de înregistrări sonore (efectuate pe disc, pe bandă de magnetofon etc.). 2. Mobilă sau încăpere special amenajată în care se păstrează o astfel de colecție. [< fr. phonothèque, cf. gr. phone – sunet, theke – dulap]. Vezi definitia »
BIOMÁSĂ s. f. 1. densitatea viețuitoarelor pe unitatea de masă sau de volum. 2. materie biologică. (< fr. biomasse, engl. biomass) Vezi definitia »
MAGNETOGRÁMĂ s.f. Diagramă obținută cu ajutorul unui magnetograf. [< fr. magnétogramme]. Vezi definitia »
ATETÓZĂ s.f. (Med.) Tulburare motrice constând din mișcări involuntare, lente, neregulate, localizate mai ales în mâini și picioare. [< fr. athétose, cf. gr. atethos – nefixat]. Vezi definitia »
REVIVISCÉNȚĂ, reviviscențe, s. f. Revenire la viață; înviorare, însuflețire. ♦ (Biol.) Proprietate a unor plante și animale acvatice (inferioare) de a reveni la viață prin umiditate, după ce s-au uscat. ♦ Fig. Reapariție a unor stări de conștiință uitate. – Din fr. reviviscence. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z