Definita cuvantului vaccin
VACCÍN, vaccinuri, s. n. 1. Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om sau unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ. 2. Administrare a unui vaccin (1); vaccinare. 3. (Concr.) Urmă, semn, cicatrice rămasă pe corp în urma administrării unui vaccin (1). – Din fr. vaccin, lat. vaccinus. Cf. it. vaccino.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vaccin
SELSÍN s. n. mașină electrică de putere mică, pentru traducerea și transmiterea la distanță a deplasărilor sau a vitezelor unghiulare. (< fr., engl. selsyn) Vezi definitia »
slin, slinuri, s.n. 1. (reg.) strat de murdărie de pe pielea nespălată, de pe îmbrăcămintea purtată mult și neîngrijită sau de pe obiectele mult întrebuințate și necurățate la vreme. 2. (înv.; în forma: slim) aluviuni care fertilizează solul prin cantitatea mare de materii organice conținute. 3. (reg.) cerumen. 4. (reg.) uger. Vezi definitia »
ANTIVENÍN s. n. (Biol.) Anticorp care neutralizează acțunea toxică a veninului. – Anti- + venin. Vezi definitia »
NEUROENDOCRÍN, -Ă adj. referitor la sistemul nervos și cel endocrin. (< engl. neuroendocrine) Vezi definitia »
OCTAVÍN s.n. (Muz.) Instrument asemănător flautului, care emite sunete cu o octavă mai sus decât acesta. [< fr. octavin]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z