Definita cuvantului valon
VALÓN, -Ă, valoni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază (de limbă romanică) a sudului Belgiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține sudului Belgiei sau valonilor (1), privitor la sudul Belgiei sau la populația lui. – Din fr. wallon, germ. Wallone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu valon
FEROMÓN, feromoni, s. m. (Biol.) Hormon eliminat mai ales de insecte, ca mijloc de semnalizare. – Din engl. pheromone, fr. phéromone. Vezi definitia »
odgón, odgoáne, s.n. (pop.) 1. funie groasă și lungă, folosită în marină, în transporturi; parâmă, pălimar, cablu. 2. veche măsură agrară. Vezi definitia »
CLIMATRÓN s.n. Laborator echipat pentru a reproduce artificial orice climat. [Pl. -roane. / < fr. climatron]. Vezi definitia »
DOPIÓN s. m. gogoașă de mătase cu defecte, mai mare decât cele obișnuite. (< it. doppione) Vezi definitia »
Pantalon are conform definitiilor dvs. origine franceza. Poate noi l-am importat din Franta insa eu stiu ca este venetian la origine. Pantalonul a fost inventat de venetieni si oriunde mergeau in lume si deschideau un magazin de pantaloni isi afisau simbolul Venetiei, leul. Astfel de la „pianta” plus „leone” adica „locul cu leu” se naste „pantaloni”. Revine apoi si ca un personaj al Commedia dellárte, Pantalone, caracter tipic venetian – negustor, amorez, luxos – imbracat intr-un fel de costum intreg rosu mulat pe corp, ce recita poezii in piete. Deci si el un „pantalonar”. Se poate sa gresesc, nu sunt de specialitate, sunt doar fascinat de etimologie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z