Definita cuvantului vasalitate
VASALITÁTE s. f. 1. (În evul mediu, în apusul Europei) Ansamblul raporturilor sociale stabilite între membrii societății, pe baza acordării de către seniori vasalilor a unor feude, din care decurgeau obligații reciproce; calitatea de vasal. 2. Situație de dependență politică a unei țări față de alta, cu păstrarea autonomiei. – Din fr. vassalite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vasalitate
INTENSITÁTE s.f. 1. Grad de tensiune, de tărie, de energie. 2. Tărie, valoare a unui sunet, a unui curent electric etc. ◊ Accent de intensitate = accent care se caracterizează prin puterea cu care sunt rostite sunetele. [Cf. fr. intensité]. Vezi definitia »
FĂȚĂRNICÉȘTE adv. (Înv.) În mod fățarnic, prefăcut; ca un om fățarnic. – Fățarnic + suf. -ește. Vezi definitia »
ACRANIÁTE s. n. pl. subîncrengătură de animale cordate primitive, lipsite de craniu. (după fr. acraniens) Vezi definitia »
DIRECTIVITÁTE s. f. Proprietate a unui emițător sau receptor de a radia, respectiv de a capta unde (acustice sau electromagnetice) preferențial în sau din anumite direcții. – Din fr. directivité. Vezi definitia »
NELUPTÁTE v. NELUPTAT. (În expr.) Pe neluptate (rar, pe neluptat) = fără luptă, fără efort; de-a gata. [Formă gramaticală: (în expr.) neluptate] – Din ne- + luptat. [DLRM] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z