Definita cuvantului amânat
AMÂNÁT2, -Ă, amânați, -te, adj., adv. 1. Adj. Care a fost sau va fi îndeplinit la un moment ulterior celui stabilit inițial. 2. Adv. (înv. și reg.) Târziu, după mult timp. – V. amâna.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu amânat
SURDINIZÁT, -Ă adj. (Rar) În surdină. [< surdiniza]. Vezi definitia »
APLICÁT, -Ă, aplicați, -te, adj. 1. (În sintagma) Broderie aplicată = motiv de broderie care se realizează prin fixarea și conturarea pe un material a unor bucăți din altă țesătură. 2. (Despre unele științe sau domenii de cercetare) Care își găsește o aplicație imediată. 3. (Franțuzism; despre oameni) Înzestrat, talentat. – V. aplica. Vezi definitia »
NORMÁT, -Ă, normați, -te, adj. 1. Care se efectuează după norme (3) stabilite, care este corespunzător unor astfel de norme; (despre consum) care este corespunzător unor cantități dinainte stabilite. ◊ Contabilitate normată = sistem de contabilitate în care conturile poartă numere simbolice, aceleași în toate întreprinderile și instituțiile. 2. Care se conformează unei norme (1), unor reguli obligatorii. – V. norma. Vezi definitia »
TRILOBÁT, -Ă adj. 1. (despre frunze) cu trei lobi. 2. (despre arcade etc.) în formă de trifoi sau de crin. (< fr. trilobé) Vezi definitia »
NEVROPÁT, -Ă adj., s.m. și f. (Persoană) care suferă de nevropatie. [< fr. névropathe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z