Definita cuvantului vânzător
VÂNZĂTÓR, -OÁRE, vânzători, -oare, s. m. și f. 1. Persoană fizică sau juridică care vinde ceva (ocazional sau permanent). ♦ Spec. Persoană care este angajată într-un magazin pentru a efectua vânzarea mărfurilor și pentru a servi clientela. ◊ Expr. (Ir.) Vânzător de piei de cloșcă = negustor fără marfă și fără capital. ♦ (Adjectival) Care este de vânzare, destinat vânzării, de vândut. ◊ Loc. vb. A face (un bun imobil) vânzător = a pune în vânzare, a vinde. 2. Fig. (Adesea adjectival) Trădător, înșelător. – Vinde + suf. -ător.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu vânzător
ACTIVATÓR, -OÁRE adj., s.m. (Substanță) care, adăugată unui catalizator, altei substanțe sau unui material, le intensifică activitatea; activant. // adj. Care ușurează și intensifică o acțiune. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. activateur]. Vezi definitia »
Urcior; inflamație acută a glandelor sebacee de la rădăcina genelor, cu acumulare de puroi; inflamatie a glandelor pilo-sebacee a pleoapelor, provocata de stafilococi; orgelet; ordeolum Vezi definitia »
DEFLEGMÁTOR s. n. dispozitiv pentru deflegmare. (< fr. déflegmateur) Vezi definitia »
CONTACTÓR s.n. Întrerupător comandat de la distanță, al cărui element mobil de contact are o singură poziție de repaus, corespunzătoare deschiderii circuitului electric. [Cf. fr. contacteur]. Vezi definitia »
COMUTATÓR, comutatoare, s. n. Dispozitiv pentru închiderea sau deschiderea rețelei prin care trece un curent electric sau pentru schimbarea direcției lui; întrerupător, șaltăr. – Din fr. commutateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z