Definita cuvantului venin
VENÍN, (rar) veninuri, s. n. 1. Substanță toxică secretată de glandele unor animale (șerpi, insecte sau arahnide) și de unele plante ca mijloc de atac sau de apărare, ori preparată de om (din plante otrăvitoare). ♦ Fig. Răutate; dușmănie. 2. (Anat.; pop.) Fiere; fig. supărare, mâhnire, necaz; furie. ◊ Expr. A face venin = a se supăra foarte tare, a-și face sânge rău. A pune (cuiva) venin la inimă = a face ca cineva să se supere foarte tare. A-și vărsa veninul = a-și manifesta supărarea, mânia, furia față de cineva. – Lat. venenum.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu venin
din tc. hanim Vezi definitia »
[? in magh. „sánta [pron. șAnta]”], in zona dârjiului [székelyderzs / darsch]; jocul se numeste in magh. [székely] filkó [tavi]] Un atu special de la jocul de carti COLOP sau FILCAI, jucat in Transilvania, probabil importat de la sasi sau unguri. Apare doar la jocul in sase si consta din doua carti de sapte, rosu si verde, cel rosu fiind cea mai mare carte din joc Vezi definitia »
FANZÍN s. n. mică revistă editată de tineri pe teme care îi pasionează (science-fiction etc.). (< it. fanzine) Vezi definitia »
TAMARÍN1 s. m. arbore mare din India, foarte decorativ, cu flori galbene, care produce fructe din al căror miez se prepară o băutură răcoritoare. (< fr. tamarin) Vezi definitia »
ȘAGRÍN s. n. 1. model în relief sau un desen special care se imprimă pe o piele tăbăcită, pentru a imita o altă piele. 2. pielea imprimată; desenul însuși. 3. instrument cu care se imprimă cu șagrin (1). (< fr. chagrin) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z