Definita cuvantului wolfram
WÓLFRAM s. n. Element chimic, metal dur, cenușiu deschis (în stare compactă) sau cenușiu închis (sub formă de pulbere), lucios, folosit la fabricarea oțelurilor speciale și a filamentelor pentru becuri electrice; tungsten. – Din germ. Wolfram, fr. wolfram.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu wolfram
GRAHAM s.n. Produs de panificație (pâine, chifle, pesmeți) preparat din făină integrală conținând obligatoriu germeni și tărâțe; denumirea a fost dată după nutriționistul american Sylvester Graham care a creat primul sortiment de pâine, în formă de cozonac dreptunghiular, din acest tip de făină. Vezi definitia »
DAM s. m. specie de cerb cu coarnele lățite în formă de lopeți; cerb-lopătar. (< germ. Dam/hirsch/, lat. dama) Vezi definitia »
ANNAM 1. Denumire a Vietnamului în literatura europeană și chineză în timpul dinastiei Nguyen (1802-1945). 2. Denumire a Vietnamului Central între 1884 și 1945. Vezi definitia »
CENTIGRÁM, centigrame, s. n. Măsură subdivizionară de greutate care reprezintă a suta parte dintr-un gram. – Din fr. centigramme. Vezi definitia »
DECIGRÁM s. n. unitate subdivizionară de măsură pentru masă, a zecea parte dintr-un gram. (< fr. décigramme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z