Definita cuvantului x
X s. m. invar. A douăzeci și noua literă a alfabetului limbii române; sunet notat cu această literă, care redă pe cs (la începutul cuvintelor sau în cuvinte ca „explozie”, „expoziție” etc.) sau pe gz (în cuvinte ca „exemplu”, „examen” etc.). ♦ Simbol matematic pentru numărul 10 în sistemul roman de scriere a numerelor. ♦ (Fiz.; în sintagma) Radiație (sau raze) X = radiație de natură electromagnetică de mică lungime de undă, care impresionează (2) placa fotografică. [Pr.: ics].

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu x
ANTEFÍX, antefixe, s. n. Ornament (de pământ ars) așezat la marginea inferioară a acoperișului de olane al unei case. – Fr. antéfixe. Vezi definitia »
TELETÁX s. n. contor care taxează convorbirile telefonice în funcție de durată. (< tele/fon/ + tax/are/) Vezi definitia »
INÓX s. n. metal, aliaj inoxidabil. (p. ext.) obiect din acest material. (< fr. inox) Vezi definitia »
BÓRAX s. n. borat de sodiu, folosit în medicină ca antiseptic, la confecționarea unor sticle speciale, a unor emailuri, în tăbăcărie etc. (< fr., lat. borax) Vezi definitia »
GÍLBOX s. n. (Text.) Tren de laminare folosit în filatura de lână pieptănată. [Scris și: gill-box] – Din engl. gill-box. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z