Definita cuvantului xilolit
XILOLÍT, xilolite, s. n. Amestec de rumeguș de lemn și clorură de magneziu, colorat cu pigmenți minerali, folosit mai ales la fabricarea cabinelor de nave. [Pl. și: xilolituri] – Din germ. Xylolith.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu xilolit
GASTROLÍT s.n. (Biol.) Nume dat unor granule de calcar care se găsesc în stomacul racului și din care se reface crusta după năpârlire. [Cf. germ. Gastrolith < gr. gaster – stomac, lithos – piatră]. Vezi definitia »
NUNTÍT1 s. n. (Rar) Nuntire. – V. nunti. Vezi definitia »
NEDESLUȘÍT, -Ă, nedeslușiți, -te, adj. Care nu este deslușit, clar, care nu se poate distinge (precis); lipsit de claritate, greu de înțeles; nelămurit, confuz. ♦ (Adverbial ) în mod neclar, cu contururi vagi. – Ne- + deslușit. Vezi definitia »
AGHIORÍT, aghioriți, s.m. de pe Muntele Athos. Părintii aghioriți sunt părinti duhovnicești, călugări și pustnici din Muntele Athos – din greacă : agion oros Vezi definitia »
FINÍT, -Ă, finiți, -te, adj. 1. Care are o existență limitată. ♦ (Substantivat, n.) Categorie filozofică ce se referă la stările relative ale materiei, care au o existență limitată și se pot transforma unele într-altele. 2. (Despre produse, mărfuri etc.) Care a trecut prin toate fazele de transformare a materiei prime și poate fi întrebuințat în scopul pentru care a fost făcut. – V. fini. Cf. fr. fini, it. finito. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z