Definita cuvantului ambuteiat
AMBUTEIÁT, -Ă, ambuteiați, -te, adj. Care a fost blocat cu vehicole, nave etc. – V. ambuteia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ambuteiat
PANICULÁT, -Ă adj. cu inflorescență în panicul1. (< fr. paniculé) Vezi definitia »
BLEFAROSTÁT s. n. instrument care fixează pleoapele în timpul operațiilor de ochi; oftalmostat. (< fr. blépharostat) Vezi definitia »
NEINFLUENȚÁT adj. v. RECE (1). Care are o temperatură (mai) scăzută față de o limită dată, față de un mediu oarecare sau față de căldura corpului omenesc; lipsit de căldură; care dă senzația de frig, care aduce frig. ◊ Climă rece = climă polară; p. ext. clima regiunilor situate în apropierea cercului polar, unde temperatura nu depășește, de obicei, 10°C. Abces rece = abces fără caracter inflamator. ♦ (Substantivat, n. sg.) Temperatură scăzută, răceală, frig. ◊ Loc. adv. La rece = a) la o temperatură scăzută, în jurul lui 0°C; b) la temperatura normală, fără a încălzi; c) fig. neinfluențat de sentimente, nepărtinitor, obiectiv. [DEX '98] Vezi definitia »
NEANIMÁT, -Ă, neanimați, -te, adj. Care este fără viață prin structura sau esența lui; neînsuflețit, inanimat. [Pr.: ne-a-] – Ne- + animat. Vezi definitia »
ÎMPUȘCÁT, -Ă, împușcați, -te, adj. 1. Care a fost omorât prin împușcare. ◊ (Expr.) A fugi (sau a ieși, a se duce) (ca) împușcat = a fugi, a se duce repede, glonț. 2. (Despre vopsele, tencuieli și despre pereții pe care sunt aplicate) Care s-a degradat (la suprafață) prin umflare, cojire etc.; coșcovit, scorojit, cojit. 3. (Despre pereți de beton) în care s-au introdus, cu un aparat special, cuie. – V. împușca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z