Definita cuvantului zăbovi
ZĂBOVÍ, zăbovesc, vb. IV. (Pop.) 1. Intranz. A lucra prea încet, a nu se grăbi; a întârzia. 2. Intranz. A sta prea mult timp într-un loc; a întârzia. ♦ Tranz. A face pe cineva să întârzie, reținându-l, oprindu-l, silindu-l să aștepte. 3. Ref. (Înv.) A se ocupa, a-și pierde vremea (cu cineva). [Var.: zăbăví vb. IV] – Din sl. zabaviti.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zăbovi
pușcăví, pers. 3 sg. pușcăvéște, vb. IV refl. (reg.) 1. (despre coaja fructelor) a se zbârci. 2. a putrezi. Vezi definitia »
OTRĂVÍ, otrăvesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) intoxica sau a ucide ori a fi ucis cu otravă (1). ♦ Tranz. A introduce o otravă în apă, în alimente etc. 2. Tranz. și refl. Fig. A (se) supăra, a (se) necăji (extrem de mult), a (se) amărî; a (se) învenina. 3. Tranz. Fig. A exercita o influență vătămătoare; a corupe, a perverti. – Din sl. otraviti. Vezi definitia »
REZOL'VI rezolvire vb. 1 a rezilia in mod succesiv 2 a anula in mod unilateral un contract Ex: Contractul poate fi modificat sau rezolvit numai in conformitate cu clauzele sale ori prin acordul partilor daca legea nu prevede altfel. Vezi definitia »
LINGVI-, -LÍNGV elem. „limbă”. (< fr. lingui-, -lingue, cf. lat. lingua) Vezi definitia »
VIVI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) viață”, „viu”, „pe viu”. [Cf. fr., it. vivi-. / < lat. vivus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z