Definita cuvantului zăhărit
ZĂHĂRÍT, -Ă, zăhăriți, -te, adj. (Pop.) 1. Îndulcit cu zahăr. 2. Zaharisit. 3. Glasat. [Var.: zaharít, -ă adj.] – V. zăhări.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zăhărit
SUBRĂCÍT, -Ă, subrăciți, -te, adj. (Fiz.; despre substanțe) Care se află în stare de subrăcire. – Sub1- + răcire. Cf. fr. sous-refroidi. Vezi definitia »
NEOSTENÍT, -Ă, neosteniți, -te, adj. 1. Care nu obosește niciodată; p. ext. care este în continuă mișcare, în continuă activitate; foarte harnic, foarte activ; neobosit, odihnit. 2. Care nu slăbește nici o clipă; susținut, perseverent. [Pr.: ne-os-] – Ne- + ostenit. Vezi definitia »
GHICÍT s. n. Faptul de a ghici.V. ghici. Vezi definitia »
TORÍT s. n. Silicat natural de toriu, puternic radioactiv, întrebuințat, ca minereu, pentru extragerea unor elemente radioactive. – Din fr. thorite. Vezi definitia »
BIOFÍT, -Ă ({s} bio + gr. phyton „plantă”) adj. Care trăiește pe un alt organism fără a-i dăuna și cu care se află în echilibru biologic (ex. specii de microbi care trăiesc pe piele sau pe mucoase). În anumite condiții (scăderea rezistenței organismului, exaltarea virulenței microbilor) echilibrul se rupe și se produce îmbolnăvirea gazdei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z