Definita cuvantului zăluță
ZĂLÚȚĂ, zăluțe, s. f. 1. Diminutiv al lui za2. 2. Cusătură de flori în formă de lănțișor, care se face pe ie sau pe catrință. – Za2 + suf. -uță.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zăluță
ADIAFORÉZĂ s.f. (Biol.) Lipsa transpirației. [Pron. -di-a-. / < fr. adiaphorèse, cf. gr. a – fără, diaphoresis – secreție]. Vezi definitia »
tătineásă (-ése), s. f. – Iarba-tatălui (Sumphitum officinale). – Var. tătăneasă, iarba lui Tatin. Sl. tatinŭ „de hoți”, de la tatŭ „hoț” (Candrea, GS, VII, 589). Vezi definitia »
POIÁNĂ, poieni, s. f. Suprafață de teren în interiorul unei păduri, lipsită de copaci și acoperită cu iarbă și cu flori; luminiș. [Pr.: po-ia-.Pl. și: poiene] – Din sl. poljana. Vezi definitia »
BALÁDĂ s. f. 1. poezie populară medievală în versuri endecasilabice sau septenare, care se cânta și se recita. ◊ poezie epică, populară sau cultă, care narează fapte istorice sau legendare; cântec bătrânesc. 2. (muz.) compoziție vocală sau instrumentală cu caracter narativ. ◊ (jaz) interpretare rapsodică a unei piese de către un solist acompaniat de orchestră. (< fr. ballade) Vezi definitia »
CALCOCLORÓZĂ s. f. Fenomen de îngălbenire a frunzelor unei plante din cauza lipsei de fier asimilabil din sol. – Din fr. calcochlorose. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z