Definita cuvantului zărar
ZĂRÁR, zărari, s. m. (Reg.) Cioban care mulge oile; mulgător. – Zer + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zărar
IȘCHIUZÁR, -Ă adj., s. m. și f. v. ischiuzar. Vezi definitia »
PESCÁR, pescari, s. m. I. Persoană care se ocupă cu pescuitul și uneori cu conservarea peștelui (1) pescuit; persoană care practică pescuitul sportiv; p. ext. persoană care vinde pește. II. Nume dat unor specii de păsări din familii diferite care trăiesc pe lângă ape, în cârduri mari și se hrănesc cu pește (1), dintre care unele sunt de talie mijlocie, cu corp îndesat, cu gât scurt, cu cioc ascuțit și curbat la vârf, cu picioare scurte și degetele anterioare reunite printr-o membrană înotătoare (Larus), iar altele au corpul scurt, ciocul mare, penajul colorat în tonuri de cenușiu și albastru-verzui (Alcedo).Lat. piscarius. Vezi definitia »
MONOCULÁR, -Ă adj. Cu un singur ochi. [< fr. monoculaire, cf. gr. monos – unic, lat. oculus – ochi]. Vezi definitia »
VICECANCELÁR, vicecancelari, s. m. Persoană care ține locul unui cancelar in absența acestuia; titlu, funcție, deținută de această persoană. – Vice- + cancelar (după fr. vice-chancelier). Vezi definitia »
Cocalar vine de la numele sasesc la raului Tarnava Mare = Kokel.Cocalarii,erau niste satre de tigani care-si faceau veacul pe malul raului si care se tineu de furtisaguri si (sau) inselaciuni. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z