Definita cuvantului zbârci
ZBÂRCI2, zbârciuri, s. n. (Rar) Zbârcitură. – Din zbârci1 (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zbârci
SIGNALECTICĂșignalectici, s.f. termen generic pentru plăcuțele indicatoare, de avertizare, de informare sau orice alt gen. Astfel de plăcuțe pot fi întâlnite în sedii de firme, instituții, clădiri, hoteluri, restaurante, magazine, birouri, cabinete etc., dar pot avea și aplicații casnice. Vezi definitia »
bălăcí (-césc, -ít), vb. – A se zbengui în apă, a (se) bălăcări. Creație expresivă (Iordan, BF, II, 184); coicide cu bg. balakam, care poate fi împrumutat sin rom. (după Cihac și DAR, cuvîntul rom. provine din bg.). Este dificil de presupus că var. bălăcări, vb. (a (se) bălăci; a sta la taclale, a bîrfi, a îndruga verzi și uscate; a batjocori) ar proveni din rut., rus. balaguriti (Cihac) sau din sb. balakati (DAR), cu care are în comun izvorul expresiv. DAR nu cunoaște sensul de „a (se) bălăci” al acestui cuvînt, cu toate că este mai comun decît celelate. – Der. bălăceală, s. f. (zbenguială prin apă); bălăcitură, s. f. (bălăceală). Vezi definitia »
ací, adv.1. Aici, în locul acesta 2. Atunci, în momentul acela. – Var. acia, acile(a), acice(a). Mr. ația, istr. ți(a). < Lat. *eccum hῐc (Pușcariu 12; Candrea-Dens., 8; REW 4129; DAR); cf. it. qui, engad. (a)qui(a), v. prov., cat., sp., port. aqui, fr. ici. Pentru varianta acice, Pușcariu 13 propune *eccum hicce; însă poate fi unul din multele rezultate ale întîlnirii lui aci cu aici.Der. aciași, adv. (înv., în același loc; în același timp), cu -și, cf. același. Vezi definitia »
PÚCI s.n. Lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotiști nesusținuți de mase. [< germ. Putsch]. Vezi definitia »
scodolíci, scodolíci, s.m. (înv.) persoană care are mania de a scodoli (scotoci). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z