Definita cuvantului zdreanță
ZDREÁNȚĂ, zdrențe, s. f. 1. Bucată ruptă, sfâșiată dintr-o pânză sau dintr-un obiect de pânză; haină, rufă sau pânză veche, ruptă. ♦ Fig. (Fam.) Om de nimic; lepădătură, secătură. 2. (La pl.) Un fel de aluat subțire făcut din făină și ouă, care se fierbe în supă în bucățele mici. [Var.: treánță s. f.] – Cf. sl. sŭdranŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zdreanță
LÁMBĂ, lambe, s. f. 1. Lanț care leagă crucea proțapului unui car cu capetele osiei; vătrai. 2. Parte proeminentă a unei piese de lemn sau de metal care se îmbucă în scobitura corespunzătoare a altei piese pentru a asigura o îmbinare perfectă; feder. 3. Vergea lată de lemn care se introduce (cu fiecare jumătate din lățimea ei) în ulucele a două scânduri pentru a le îmbina. – Din tc. lâmba. Vezi definitia »
ETÁLĂ s.f. Apa staționară dintre flux și reflux. [< fr. étale]. Vezi definitia »
PROTEÍDĂ s. f. substanță organică naturală rezultată din combinarea unei proteine cu o substanță de altă natură. (< fr. protéide) Vezi definitia »
jestrílă s.f. (reg.) specie de arțar cu frunze ovale; gladiș, verigar. Vezi definitia »
FOCȘĂNEÁNCĂ, focșănence, s. f. Femeie născută și crescută în municipiul Focșani. ♦ Locuitoare din municipiul Focșani. – Focșănean + suf. -că. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z