Definita cuvantului zer
ZER, zeruri, s. n. Lichid galben-verzui care se separă din lapte, după coagulare, la prepararea brânzeturilor și care este folosit pentru fabricarea lactozei, urdei etc. ◊ Expr. A se alege brânza (sau urda) din zer = a se alege binele de rău. A scoate zer din piatră = a face ceva de necrezut. ♦ Lichid verzui care se scurge din iaurt sau din laptele de vacă prins2 (3). ♦ Lichid alb și gras care rămâne după prepararea untului; zară. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zer
DÚCKER s. n. conductă de forma unui sifon inversat, care asigură trecerea apelor pe sub șosele, canale etc. (< germ. Dücker) Vezi definitia »
giuvaier – GIUVAIÉR, giuvaiere (giuvaieruri), s.n. Obiect de podoabă făcut (cu artă) din metal prețios (și pietre scumpe); bijuterie. ♦ Fig. Obiect de mare valoare (artistică); persoană cu deosebite calități. [Var.: juvaiér s.n.] – Din tc. cevahir (pl. lui cevher). GIUVAIÉR s. v. bijuterie. giuvaiér s. n. (sil. giu-), pl. giuvaiére Vezi definitia »
recepționer, recepționeri s. m. homosexual pasiv. Vezi definitia »
BÉRANGER [berãjé] de Tours (999-1088), teolog francez. A negat prezența reală a lui Hristos în euharistie, fapt pentru care a fost condamnat de mai multe ori, fiind obligat, pînă la urmă, să renunțe la convingerile sale. Vezi definitia »
FÍLER1, fíleri, s. m. ~ (din magh. fillér < germ. (prob.) Heller < germ. de sus medie haelere, haller, heller < Haller pfenninc = pfenig din Hall < Schwäbisch Hall = localitate unde se bătea moneda, începând din 1208) [MÉSZ, WDW] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z