Definita cuvantului zimbru
ZÍMBRU, zimbri, s. m. Animal sălbatic masiv din familia bovinelor, cu corpul acoperit cu o blană deasă, pâsloasă, cu capul mare și lat, cu coarnele scurte, întoarse în afară, în față și în sus, cu greabănul înalt, cu gâtul și cu bărbia acoperite cu păr lung, care astăzi, aflat pe cale de dispariție, este ocrotit în rezervații naturale (Bison bonasus). – Din sl. zonbrŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zimbru
CREMOMÉTRU s.n. Instrument cu care se măsoară cantitatea de smântână sau de alte grăsimi din lapte. [< fr. crémomètre, cf. fr. crème – smântână, frișcă, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
METROMÉTRU s.n. (Rar) Metronom. [< fr. métromètre]. Vezi definitia »
ASTROMÉTRU s. n. aparat fotometric pentru măsurarea și compararea gradului de luminozitate a aștrilor. (< germ. Astrometer) Vezi definitia »
SECHÉSTRU, sechestre, s. n. Măsură de asigurare ordonată de justiție sau de fisc în cazul de neplată a unei datorii, constând în sigilarea bunurilor debitorului sau în darea lor în păstrare unei a treia persoane (până la vânzarea lor silită). ♦ (Jur.) Procedură care constă în încredințarea în mâinile unei terțe persoane, a unui bun asupra căruia există un litigiu, până la soluționarea litigiului. [Var.: (înv.) secvéstru s. n.] – Din fr. séquestre, lat. sequester, -tris. Vezi definitia »
OXIMÉTRU s. n. aparat pentru determinarea cantității de oxihemoglobină din sânge. (< fr. oxymètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z