Definita cuvantului zootoxină
ZOOTOXÍNĂ, zootoxine, s. f. Venin secretat de unele animale, cu efect nociv asupra organismului uman. – Din germ. Zootoxine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zootoxină
TRIPSÍNĂ s. f. enzimă secretată de pancreas, sub formă de tripsinogen, care descompune proteinele în aminoacizi. (< fr. trypsine) Vezi definitia »
pălăitúră, pălăitúri, s.f. (pop.) pâlpâire. Vezi definitia »
HEMATÍNĂ s. f. pigment feruginos al hemoglobinei. (< fr. hématine) Vezi definitia »
AGRICULTÚRĂ, agriculturi, s. f. 1. Cultivare a pământului. 2. Ramură a producției materiale care are ca obiect cultura plantelor și creșterea animalelor în vederea obținerii unor produse alimentare și a unor materii prime; totalitatea lucrărilor și a metodelor întrebuințate în acest scop. – Din fr. agriculture, lat. agricultura. Vezi definitia »
pomușoáră, pomușoáre, s.f. (reg.) 1. strugurel, strugure mic. 2. coacăz, coacăză. 3. agriș, agrișă. 4. coacăz sălbatic cu fructe roșii și acre; păltior. 5. plantă americană cu flori roșcate sau galbene, cu fructe în ciorchini, cultivată și la noi ca plantă ornamentală. 6. plantă cu tulpina agățătoare, cu flori violete, cu fructe în formă de boabe roșii, folosită în medicină; lăsnicior. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z