Definita cuvantului zvânturat
ZVÂNTURÁT, -Ă, zvânturați, -te, adj. Ușuratic, flușturatic, nesocotit, aiurit; p. ext. zburdalnic; zvăpăiat, zvânturatic. ♦ (Substantivat; înv.) Aventurier; pribeag. – V. zvântura.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zvânturat
PIEPTĂNÁT2, -Ă, pieptănați, -te, adj. 1. (Despre păr, barbă etc.) Descurcat, netezit, aranjat sau curățat cu pieptenele; (despre oameni) cu părul descurcat, netezit, aranjat sau curățat (cu pieptenele). 2. (Despre fibre textile) Trecut prin dinții unor piepteni (pentru a îndepărta impuritățile, a alege fibrele de cea mai bună calitate etc.). – V. pieptăna. Vezi definitia »
PREFERÁT, -Ă adj., s.m. și f. Favorit. [Cf. fr. préferé]. Vezi definitia »
(lat. „abbattere”; 4. fr.) vb. III 1. Tranz. și refl. A (se) îndepărta de la un drum urmat, de la o anumită direcție sau valoare; fig. de la o linie de conduită, de la o normă fizată etc. 2.Refl. A se opri în treacăt undeva (părăsind drumul inițial), a coci, a trece pe la ... 3.Refl. (Despre fenomene ale naturii, calamitați, necazuri etc) A se produce pe neașteptate (și cu intensitate). ◊ Intranz. A-i veni o idee, a-i trece prin minte, a i se năzări. 4.Tranz. A doborî. Vezi definitia »
TARISFÁT, tarisfați, s. m. (Reg.) Bărbat (mai în vârstă) care are un rol conducător în ceremonialul nunții țărănești; staroste (3).Sb. stari svat. Vezi definitia »
DEPUTÁT, -Ă, deputați, -te, s. m. și f. 1. Persoană aleasă pentru a face parte, pe o anumită perioadă, dintr-un organ reprezentativ al statului. 2. (Înv.) Persoană aleasă și trimisă într-o misiune importantă; delegat, sol. – Din fr. député, it. deputato. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z