Definita cuvantului zvârcoli
ZVÂRCOLÍ, zvârcolesc, vb. IV. Refl. 1. A se zbate, a face mișcări spasmodice (de durere). ♦ A se întoarce (în așternut) de pe o parte pe alta (de neliniște); p. ext. a se învârti încoace și încolo de neastâmpăr; a nu-și găsi locul. 2. Fig. A se agita, a se zbuciuma, a se frământa sufletește. – Cf. bg. vărgaljam.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zvârcoli
TELI- elem. „femeie, femelă”. (< fr. thély-, cf. gr. thelys) Vezi definitia »
PROLI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „referitor la copii”, „copil”, „progenitură”. [< fr., it. proli-, cf. lat. proles]. Vezi definitia »
ÎNVESELÍ, înveselesc, vb. IV. Refl. și tranz. A deveni sau a face să fie vesel, voios, bine dispus. ♦ Tranz. Fig. A face să fie mai puțin mohorât, întunecat, monoton; a însenina, a deschide, a lumina. – În + vesel. Vezi definitia »
prichilí, pers. 3 sg. prichiléște, vb. IV refl. (reg.; despre frig) a se muia. Vezi definitia »
tulí (-lésc, -ít), vb. refl. – A se ascunde, a se adăposti. Sl. tuliti „a strînge, a înghesui”, cu sensul lui zatuliti „a ascunde”, cf. bg. (za)tulja „a ascunde”, rut. tulyty sja (Cihac, II, 426). Deși dicționarele îl confundă cu cuvîntul următor, credem că e vorba de o simplă omonimie. Cf. pituli. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z