Definita cuvantului zvon
ZVON, zvonuri, s. n. 1. Știre, veste (care circulă din om în om); p. ext. informație neîntemeiată, care nu a fost verificată (și uneori tendențioasă). 2. Rumoare produsă de glasuri, de activitatea sau de mișcarea unei mulțimi; gălăgie. 3. Zgomot confuz, ușor, nedefinit din natură (produs de ape, frunze, vânt, păsări etc.); foșnet, murmur, zumzet. 4. Sunet depărtat produs de clopote sau de instrumente muzicale. [Var.: zvoánă s. f.] – Din sl. zvonŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zvon
TESTOSTERÓN s. m. hormon steroid masculin, secretat de testicul, cu rol deosebit în menținerea caracterelor sexuale secundare. (< fr. testostérone) Vezi definitia »
CORINDÓN s. n. Oxid natural de aluminiu, foarte dur, divers colorat, de obicei în nuanțe de albastru și galben, ale cărui varietăți transparente sunt folosite ca pietre prețioase, iar altele, cu aspect de mase granuloase, sunt folosite ca abraziv pentru șlefuire. – Din fr. corindon. Vezi definitia »
PROTÓN s. m. particulă elementară stabilă, cu masă mult mai mare decât a electronului și sarcina electrică egală în valoarea absolută cu a acestuia, dar pozitivă. (< fr. proton) Vezi definitia »
BURBÓN s.n. Whisky fabricat în S.U.A. [< fr. bourbon, cf. Bourbon – regiune din Kentucky (S.U.A.)]. Vezi definitia »
GANGLIÓN s.m. Organ mic ovoid, format din fibre nervoase sau din vase limfatice. [Pron. -gli-on. / < fr. ganglion, cf. gr. ganglion – glandă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z