Definita cuvantului de
DE2 interj. 1. Introduce afirmații și replici, exprimând: a) nedumerire, șovăială, nesiguranță; b) resemnare; c) nepăsare față de cineva. Apoi de! ce să-ți fac!; d) supărare; e) ironie. 2. (Introduce replici care exprimă o atitudine de negare sau de dezaprobare) Ia te uită, asta-i acum. [Var.: (1, reg.) dă, (2, pop.) dec interj.] – Onomatopee.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu de
de3 (pop.) pr. invar. Vezi definitia »
ESTÍNDE vb. III. v. extinde. Vezi definitia »
De ce nu acceptati cuvantul FAX ..il folositi de 50 de ani si nu vreti sa-l scrieti in dictionar ! Care este explicatia? ... orice ati zice ..tot nu v-as intelege! Il foloseste intreaga lume ...numai RomĂ?nii nu vor ..probabil ca au motul prea mare ! sau sunt prea prosti? (nu pe dumneavoastra vĂ? jignesc , ci pe cei care participĂ? la „facerea dictionarului oficial”) Vezi definitia »
aínde, adv. – (Banat) În altă parte. – Var. aindine(a), aindire(a). Lat. ăliŭndĕ (Miklosich, Sb. Wien, C, 285;Pușcariu 45; REW 348). Totuși, este unul din cazurile în care este greu să se facă distincția între lat. și sl., fiindcă se cuvine să ne gîndim și la sl. inŭde, cu același sens (Cihac). Vezi definitia »
CONDESCÍNDE vb. intr. a consimți de complezență; a ceda, a cădea de acord în mod superficial; a catadicsi. (< fr. condescendre, lat. condescendere) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z