Definita cuvantului magnetic
MAGNÉTIC, -Ă, magnetici, -ce, adj. (Despre forțe, fenomene) Care se referă la magnet sau la magnetism; (despre corpuri) care este feromagnetic, care poate fi magnetizat. ◊ Câmp magnetic = stare fizică particulară a unui spațiu în care se exercită forțe magnetice; p. ext. spațiul respectiv. Fluid magnetic = forță prin care se explică, în științele oculte, fenomenele telepatice și hipnotice. Pol magnetic = a) fiecare dintre cele două puncte sau regiuni de la extremitatea unui magnet; b) fiecare dintre cele două puncte ale globului pământesc către care se îndreaptă capetele unui ac magnetic. ♦ Fig. Care exercită o influență profundă sau o atracție irezistibilă; care magnetizează. – Din fr. magnétique, germ. magnetisch.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu magnetic
ANTIADRENÉRGIC, -Ă adj., s. n. (substanță) care blochează structurile adrenergice. (< anti- + adrenergic) Vezi definitia »
DÉRMIC, -Ă adj. al dermei; (p. ext.) al pielii. (< fr. dermique) Vezi definitia »
ȘLEÁHTIC, șleahtici, s. m. Persoană care făcea parte dintr-o șleahtă (2). – Cf. pol. szlachcic. Vezi definitia »
ANTIHOLÉRIC, -Ă adj. care combate holera. (< fr. anticholérique) Vezi definitia »
GENÉRIC, -Ă I adj. care aparține unui gen, unei categorii. ◊ care cuprinde cazurile asemănătoare. II. s. n. parte a unui film sau a unei emisiuni de televiziune care prezintă numele actorilor și ale realizatorilor. (< fr. générique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z