Definita cuvantului magot
MAGÓT, magoți, s. m. Maimuță mare, fără coadă, care trăiește în nordul Africii și în regiunea Gibraltar (Macacus sylvanus). – Din fr. magot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu magot
SCLERÓT s. m. organ de înmulțire vegetativă și de rezistență, la unele ciuperci, dintr-o împletitură de hife și învelit de un strat protector. (< fr. sclérote) Vezi definitia »
CLÓPOT, clopote, s. n. 1. Obiect metalic în formă de pară, deschis în partea de jos și prevăzut în interior cu o limbă mobilă, care, lovindu-se de pereții obiectului, produce sunete caracteristice. ◊ Expr. (Fam.) A trage clopotele = a) a curta o femeie; b) a divulga un secret. ♦ Sunet de clopot (1). 2. Piesă în formă de clopot (1), cu diverse întrebuințări (în industrie). ◊ Clopot scufundător = cameră de lucru, construită din metal sau din beton armat, alimentată cu aer comprimat, care permite executarea unor lucrări sub apă. ♦ Capac de sticlă de forma unui clopot (1), care se folosește pentru a feri alimentele sau alte obiecte de praf, în laboratoare etc. – Din sl. klopotŭ. Vezi definitia »
cocót, cocóți, s.m. (înv.) cocoș. Vezi definitia »
BERTHELOT [bertló], Henri Mathias (1861-1931), general francez. Ca șef al misiunii militare în România, a contribuit la reorganizarea armatei române în primăvara anului 1917. A sprijinit aspirațiile poporului român pentru realizarea statului național unitar. M. de onoare al Acad. Române (1926). Vezi definitia »
PSEUDOPATRIÓT, -Ă, pseudopatrioți, -te, s. m. și f. Fals, pretins patriot (1); patriotard. [Pr.: pse-u-do-pa-tri-ot] – Pseudo- + patriot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z