Definita cuvantului ecarisa
ECARISÁ, ecarisez, vb. I. Tranz. 1. A tăia bușteni pentru a-i transforma în scânduri groase, prismatice. 2. A jupui pielea de pe animalele moarte. – Cf. fr. équarrir.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ecarisa
EXERSÁ vb. I. intr. A cânta, a face exerciții (la un instrument). ♦ tr. A învăța să cânte, a studia (mai ales dificultățile unei bucăți muzicale). [Pron. eg-zer-. / < fr. exercer]. Vezi definitia »
RANVERSÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A da peste cap; a răsturna. [< fr. renverser]. Vezi definitia »
DEȘOSÁ, pers. 3 deșosează, vb. I. Tranz. și refl. 1. (Despre dinți) A(-și) dezveli partea inferioară prin retragerea gingiei. 2. (Despre plante) A(-și) dezveli rădăcina. – Din fr. déchausser. Vezi definitia »
ADRESÁ, adresez, vb. I. Refl. și tranz. 1. A (se) îndrepta (cu) vorba către cineva. 2. A (se) îndrepta către o persoană, o instituție etc. (cu) o invitație, o cerere etc.; a face apel la... ♦ Tranz. A scrie adresa pe o scrisoare, pe un pachet etc. – Fr. adresser. Vezi definitia »
Piesa de lenjerie care se foloseste pentru acoperirea fetei de masa.Are rol de protectie, decorativ sau pentru a marca petele sau ciupiturile fetei de masa Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z